Tarihte yer almış insanlar hakkında şoke olacağınız ilginç bilgiler: Bunları asla beklemezsiniz

Tarih kitaplarında yer almış birçok bilim insanı, ressam, şair bulunuyor. Bu tür insanları oldukça kültürlü ve iyi birileri olarak bilebiliriz. Ancak duyacağınız bazı bilgiler ile bu düşünelerinizde ufak tefek değişiklikler oluşabilir. İyi düşünceleriniz kötüye, kötü düşünceleriniz ise iyi düşüncelere dönüşebilir. Bu yazımızda sizlere hiç beklemediğiniz kişiler hakkındaki ilginç bilgilerden bahsedeceğiz.

Nicola Tesla

Nicola Tesla
Nicola Tesla

Nicola Tesla, elektrik denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla beraber Nicola Tesla, insanlara ücretsiz elektrik hizmeti verilecek bir teknoloji üzerinde de çalışıyordu. Bu da Tesla’nın insanlar için ne kadar çabaladığını ve insanlığa ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Ancak Nicola Tesla, insanların dış görünüşünü çok fazla düşünen biri. Özellikle kilo problemi yaşayan kişileri çirkin buluyordu. hatta bu huyu sebebi ile kilolu bir sekterini dahi işten kovmuşluğu vardır.

Cengiz Han

Cengiz Han
Cengiz Han

Cengiz han, tüm ömrünü at sırtında geçirmiş odlukça iyi bir kumandandı. Savaştan savaşa koşan Cengiz han, hiçbir zaman at sırtından inmedi. Ancak Cengiz Han’ın ölümü oldukça ilginç. Cengiz Han, bir sefer sırasında hayata gözlerini yumdu. Bunun sebebi ise at sırtından yere düşmesi.

Kleopatra

Kleopatra
Kleopatra

Tarihteki en güzel kadınlardan biri olarak bilinen Kleopatra, sadece güzelliği ile dikkat çekmiyor. Bir dil bir insan mantalitesini uygulayan Kleopatra, tam tamına 9 ayrı dili konuşabiliyordu. Bu diller sayesinde de ülkesinin dış işlerinde oldukça efektif adımlar atabiliyor ve dönemine göre oldukça ileride kalabiliyordu.

Napolyon Bonaparte

Napolyon Bonaparte
Napolyon Bonaparte

Fransa’ya gittiğinizde Napolyon Bonaparte’nin ulusal bir halk kahramanı olduğunu öğrenceksiniz. Fransa’da kahraman olarak görülen Napolyon, aslında italyan kökenli bir insandır. Fakat kendisi İtalyanlar için değil de Fransızlar için bir kahraman olarak görülmektedir. Bu durumun en büyük sebebi ise doğduğu bölgenin çok yakın bir tarihte Fransa’nın eine geçmesinden ötürü. Ancak Napolyon’un doğduğu bölge, uzun bir süre İtalya’nın elinde kalmıştır.

Atatürk

Atatürk
Atatürk

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Tüm ömrünü Türk halkı için adamış olan Atatürk, göründüğünden çok daha naif ve romantik bir insandı. Bunu da başucundan hiçbir zaman ayırmadığı kitaptan anlıyoruz. Bu kitap ise Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanı.

Thomas Edison

Thomas Edison
Thomas Edison

Thomas Edison, büyük bir mucit olarak biliniyor. Ancak Thomas Edison, pazarlamayı çok iyi biliyordu. Edison patentini almadığı tam 130 icadı üretmemişti. Hatta ampul de bu icatlardan biri olarak biliniyor. ilk ampül 1874 yılında Henry Woodward ve Matthew Evans adlarındaki iki bilim insanı tarafından üretilmişti. Ancak ampulun patentini ve insanlığın övgüsünü Thomas Edison almıştır.

Albert Einstein

Albert Einstein
Albert Einstein

Einstein, dünyanın en zeki insanlarından biri olarak tarihe geçmiş bir isim. Ünlü fizikçi, yaşadığı dönemde İsrail cumhurbaşkanlığı teklifi almıştı. Ancak bu teklifi kabul etmedi.

Büyük İskender

Büyük İskender
Büyük İskender

Büyük İskender, dünyanın yarısını fethetmiş oldukça güçlü bir lider. Bu kadar güçlü olmasına karşı ise boyu oldukça kısa. Tam 1,50 boyunda olan Büyük iskender, dünyaya o boyu ile bile kök söktürebilmiştir. Ancak asıl konu bu değil. Asıl konu, Büyük İskender’in canlı bir şekilde mezara gömülmesi. 6 gün boyunca Büyük İskender’in cesedi ne çürüdü ne de soğudu. Bunun en büyük sebebinin ise Guillain-Barré adlı bir sendroma yakalanması olduğu düşünülüyor. Bu sendrom, bir çeşit felçtir. Kişinin hiçbir uzvu çalışmaz ama hala hayattadır.

Pablo Picasso

Pablo Picasso
Pablo Picasso

Pablo Picasso, döneminin en büyük sanatçılarından biri. Fakat onun okulda yoklama kağıdına ismi sığmıyordu. Çünkü Pablo Picasso’nun tam adı Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso’dur.